Wie wij zijn

Tamara heeft zowel als gastouder als ook met haar eigen dochter (2 jr) de voordelen van gebaren ervaren. En nog steeds verdiept zij zich in Nederlandse Gebarentaal. Nu legt zij een mooie brug naar de dovencultuur. Maandelijks organiseert zij de WapperclubEen middag bedoeld voor dove, slechthorende en horende kinderen van 1 t/m 4 jaar én hun ouder(s)/ verzorger(s). Spelenderwijs gebaren leren en gebaren gebruiken.

In de logopediepraktijk Oldambt werkt Tineke als logopedist en past de gebaren toe tijdens de behandelingen. Vanuit haar vak specialisme weet zij op welke manier gebaren ondersteunend en stimulerend kunnen werken voor kinderen met een logopedische hulpvraag. Niet alleen kinderen, ook ouders ondervinden het gemak en ervaren de voordelen van de gebaren voor hun kinderen en voor zichzelf.

Mijn naam is Esmee, en ik loop hier vanaf 14 februari een half jaar stage. De opleiding die ik doe is marketing en communicatie. Ik zit in het eerste jaar van deze opleiding op het Drenthe college. Het leuke van marketing vind ik dat je creatief kan zijn. Dingen bedenken en ontwerpen. Het leuke vind ik dan ook om marketing online te doen. Sociale media bij houden, wanneer wordt iets geplaatst en wat wordt geplaatst. Mijn opdrachten die ik krijg bij Taal voor Taal vind ik erg leuk en leerzaam. Ik hou hun sociale media bij, maar ook het uitvinden van wat je plaatst op welke dag en door wie. Ik hoop hier veel te leren van marketing.

Als docent kwam Petra er al snel achter dat het inzetten van visuele activiteiten om de taalontwikkeling te stimuleren niet iets nieuws is. Voor Petra een reden om de allerkleinsten al vertrouwd te maken met een vaardigheid die een positieve bijdrage kan leveren aan hun verdere ontwikkeling. Zij richtte drie jaar geleden Taal voor Taal op om Baby- en kindgebaren nog meer onder de aandacht te brengen bij jonge ouders. Ook zijzelf ervaart dagelijks de voordelen van deze vorm van communiceren met haar zoontjes Hugo (4) en Boris (2).

(Petra staat ingeschreven in het CRKBO Register Docenten. Als geregistreerd zelfstandig werkend docent voor beroepsonderwijs komt zij in aanmerking voor Btw-vrijstelling voor bepaalde diensten)

Cursusoverzicht

Lezing in Assen
Workshops Datum: 6 april 2019 10:00
Docent: Petra
Klik hier om je aan te melden
in Groningen
Basiscursus Datum: 6 april 2019 10:30 en 11 mei 2019 10:30
Docent: Tamara
Klik hier om je aan te melden
Familie en Emoties in Groningen
Workshops Datum: 6 april 2019 13:00
Docent: Tamara
Klik hier om je aan te melden
in Assen
Basiscursus Datum: 16 april 2019 09:30 en 14 mei 2019 09:30
Docent: Petra
Klik hier om je aan te melden
in Groningen
Basiscursus Datum: 4 mei 2019 10:30 en 1 juni 2019 10:30
Docent: Tamara
Klik hier om je aan te melden
School en kleding in Groningen
Workshops Datum: 4 mei 2019 13:30
Docent: Tamara
Klik hier om je aan te melden